- نصب بدون نیاز به قطع برق شبکه
- نصب بدون نیاز به قطع سیم
- خاصیت عایقی بسیار بالا
- وزن سبک
- مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV)
از خطرات استفاده از سیم های هوایی لخت، اتصال فاز به فاز و یا فاز به زمین و نتیجتا آتش سوزی در اثر برخورد درختان به سیم های هوایی در اثر باد و طوفان و خطر برق گرفتگی در اثر تماس سهوی انسان با سیم لخت می باشد. قطعی برق به دلیل برخورد پرندگان با سیم نیز یکی از مشکلات سیم لخت هوایی می باشد. با توجه به هزینه بالای اصاح مداوم شاخ و برگ درختان توسط شرکت های توزیع به دلیل کمبود بودجه لازم، گسترش مرتفع سازی در کلان شهرها و نزدیکی بیش از حد پنجره ساختمان ها و یا داربست فلزی آنها در حین ساخت به سیم های لخت هوایی، این خطر در چندین سال گذشته تشدید شده است. هم چنین، به علت تغییرات جوی و افزایش کوچ پرندگان، احتمال خاموشی به دلیل برخورد پرندگان با سیم هوایی افزایش پیدا کرده است. تا چندی پیش، تنها امکان رفع این خطر، تعویض سیم های لخت شبکه توزیع برق هوایی، با سیم های عایق دار بوده، که واضحا امری بسیار زمان بر و پر هزینه است. جهت حل این موضوع با راهکاری بسیار مقرون به صرفه تر و سریع تر، روکش حریم که روکش سیم هوایی و یا کاور سیم نیز به آن اتاق می گردد، در کشور آمریکا ابداع گردید. این روکش، تا ولتاژ نامی تعریف شده، به سان عایق سیم، و در ولتاژ های بالاتر از آن، به عنوان جدا کننده مورد استفاده قرار می گیرد. این روکش، به صورت صفحه ای صاف است و به واسطه طراحی دو لبه روکش به صورتی که یک لبه، داخل لبه دیگر قفل می گردد، امکان نصب روکش حول سیم را فراهم می آورد. با توجه به این طراحی، نصب روکش حریم بدون نیاز به قطع سیم میسر است. طریقه نصب روکش بر روی سیم بدین صورت است که پس از قرار دادن روکش روی سیم، شیار های دو لبه روکش )یکی به شکل پیکان، و دیگری به صورت ریلی که پیکان در آن قفل می گردد( به صورت مستقیم و یا با بهره گیری از ابزار خاصی که جهت جفت کردن دو شیار استفاده می گردد، حول سیم قفل می شوند. این قفل به صورتی است که به راحتی توسط باد، باران و طوفان باز نمی گردد، لیکن امکان باز کردن روکش با مقدار نیروی لازم توسط نصب کننده، و استفاده از روکش به صورت مجدد در مکان دیگر میسر است.
همچنین، با توجه به این طراحی قفل، امکان نفوذ آب به داخل روکش میسر نیست. لازم به ذکر است که در گذشته، گاها از لوله ها و شیلنگ های پلاستیکی جهت پوشش سیم لخت هوایی استفاده می گردید، که با توجه به عدم خواص عایقی کافی لوله ها و شیلنگ خورشید، (UV)های ترموپلاستیکی و همچنین صدمه دیدن بسیار سریع این لول ها و شیلنگ ها بر اثر تابش اشعه ماوراء بنفش راهکاری نا کارآمد، نا استاندارد، و غیر اصولی محسوب می گردید. از مزایای استفاده از روکش حریم، موارد زیر را می توان نام برد:
الف) توضیحات
روکش حریم ساده از جنس پلی اتیلن پیوند- متقابل (”کراس لینک”)می باشد. با توجه به خواص عایقی و ضخامت این نوع روکش حریم، این نوع روکش ها تا ولتاژ نامی 20 کیلو ولت عایق برق می باشند. این روکش ها، در 5 سایز مختلف، از قطر 14 الی 38 میلیمتر قابل عرضه است، که امکان روکش کردن سیم از سطح مقطع 50 الی 800 میلیمتر مربع را فراهم می آورد. قطر 18 میلیمتر روکش حریم که امکان عایق سازی سیم تا قطر 18 میلیمتر و سطح مقطع 150 میلیمتر مربع را دارد، متداول ترین سایز مورد استفاده این نوع روکش حریم می باشد.
این قطر روکش، غالبا در رول های 20 متری عرضه می گردد. جهت هر 40 متر روکش حریم، کیت نصبی شامل موارد زیر ارائه می گردد:
ب) مشخصات:
ج) شیوه کد گذاری کالا:
الف) توضیحات
روکش حریم با چسب آب بندی نیز مشخصات مشابهی نسبت به روکش حریم معمولی دارد، با این تفاوت که دارای ماستیک آب بندی در داخل بدنه روکش می باشد. با توجه به اضافه شدن این ماستیک، این نوع روکش ها تا ولتاژ نامی 25 کیلو ولت عایق برق می باشند.
ب) مشخصات:
ج) شیوه کد گذاری کالا:
با بهره گیری از این ابزار، می توان با سرعت طول زیادی از روکش حریم را حول سیم مورد عایق بندی نصب نمود. این ابزار، شامل یک راهگاه که عرض آن در امتداد طول کم می شود و چندین چرخک گردان می باشد. با قرار دادن دو زبانه روکش حریم ما بین راهگاه و غلطک ها (در قسمتی که راهگاه بیشترین عرض را دارد( و با حرکت ابزار به جلو )سمتی که عرض راهگاه کمتر می شود)، دو زبانه روکش به هم نزدیک و در انتها، زبانه با قفل پیکانی در زبانه دیگر که پیکان را در بر می گیرد، قرار می گیرد. این ابزار، امکان نصب کلیه سایز های روکش حریم و هر دو نوع روکش حریم ساده و با چسب آب بندی را دارد و استفاده از آن جهت صرفه جویی در زمان و انرژی فیزیکی نصاب در نصب روکش حریم در طول بالا توصیه می گردد.
همراه هر 40 متر )دو رول 20 متری( روکش حریم، متعلقات نصب زیر ارسال می گردد:
!خیلی ممنون
کاتالوگ برای شما ارسال شد